Tiramusu Yapalım..
Nişanlıydık o zaman :)) Özilere gittik nişanlımla :)) Özim yapmış bu
tarifi, o zaman tiramisuyu çok sevdiğini söyledi sevgili nişanlım, hemen
aldım tarifini. durur muyum. Akıllı kadınım. Erkeğin kalbine giden yol
midesinden geçer biliyorum :))
Sonrasında sıklıkla yapmaya başladım, hem beyimin kalbini kazandım hem
de ailemin gönlünü fethettim :)) meğer bizim ailede tiramisu sevmeyen
yokmuş :))
Kahve ve kakao !!!!! Nasıl yakışıyor birbirine :)) Hem çok hafif hem de
çok kolay. Bir gün önce yaparsanız pasta daha da güzel oluyor bence.
Aynı gün yapacaksanız bir kaç saat öncesinden yapıp dolapta
dinlendirmenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 yumurta
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket labne peyniri (200 gram)
- 1 poşet krem şanti (opsiyonel)
- 1 adet kakaolu pasta tabanı
üzeri için;
- kakao
Islatmak için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve (neskafe)
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI:
- Yumurtayı, sütü, toz şekeri, unu tencereye alın. Güzelce tel çırpıcı ile çırpıp homojen karışım elde edin. Tencereyi ocağa alın ve göz göz olana kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
- Soğumaya bırakın. Soğuyunca labneyi ilave edip 5 dakika mikser ile çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Diğer tarafta ılık süt ile kahve ve şekeri karıştırın.
- Servis tabağına pandispanyanın bir katını koyup, kahveli sütün yarısı ile bu tabanı ıslatın.
- Kremanın yarısın ıslattığınız tabanın üzerine yayın.
- İkinci katı da ıslatın.Kremanın üzerine düzgünce kapatın. Kapattıktan sonra tekrar üstüne kalan kremayı düzgünce yayın.
- Dolapta en az iki saat dinlendirin.
- Servis etmeden önce çay süzgeciyle pastanın üzerine kakao eleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder