Pastane Şekerparesi
PASTANE ŞEKERPARESİ
Şerbetli tatlılarla aram pek iyi değildir :(( Ayda yılda bir aklıma
gelir. Gelin görün ki şekerpareyi çok ama çok severim. Bu hafta iki kez
yaptım. Serap'ın tarifi ile :)) Sizlerle de paylaşayım istedim tarifi.
Çayımın yanında iki adet yedim bile :)) Deneyin derim, pişman olmayacaksınız :))
MALZEMELER:
- 250 gram tuzsuz yağ (tereyağ)
- 2 çay bardağı irmik (aida bardak ile)
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.)
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti İçin;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon
YAPILIŞI:
- Şerbeti hazırlayarak tatlımıza başlıyoruz. Şekeri ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limonu koyun. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yağı küçük parçalara ayırın. Yumurtayı, pudra şekerini de ilave edip homojen bir karışım elde edin.
- İrmiği ilave edip, yoğurun.
- İçerisine unu,kabartma tozunu, karbonatı da ilave edip yumuşak bir karışım elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Daha sonrasında da uçlarını ovalleştirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
- Fırından çıkınca 3-5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çekmesini bekleyin. Antep fıstığı ya da hindistan cevizi ile servis edin.
Read more: http://www.gulkokulumutfaklar.com/#ixzz3VTrbsPEI
0 yorum:
Yorum Gönder